www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

JEG HAR DET FINT!- Del 2
24 Nov, 2022 -
15 Dec, 2022
Pernille Kofoed 
udstilling

Klik på billedet og se flere billeder
VÆRKER DER GØR ONDT 

24. november - 15. december

 

JEG HAR DET FINT!-  Del 2
Pernille Kofoed 

 

Pernille Kofoed vender tilbage med 3 værker, der alle udspringer af ‘Jeg har det fint!’, som vi udstillede i april. En udstilling der opfordrede de besøgende til at tegne en graf, over hvordan de har haft det i en selvvalgt periode. Målet med det langsomt voksende udstilling var at italesætte livet følelsesmæssige svingture vise at man ikke er alene i at livet går op og ned. Anden del af denne udstilling er resultatet af Pernille Kofoeds bearbejdelse af de indsamlede grafer, og er blevet til de tre værker, der på hver deres måde arbejder med en abstrakt fortolkning, funderet i vores danske samfund - dels vores traditionelle og dels i de moderne.

Fernisering torsdag d. 24. November kl. 16.30-17.30 med artist talk og efterfølgende netværksmiddag

Åbningstider:

Onsdag - fredag 13-17

Lørdag - søndag 13-16
 

VÆRKER:

Op & Ned (Flag)

Flaget er skabt i reference til Dannebrog og de stærke bånd, der er til flaget. Ikke kun som et nationalt symbol, som det i høj grad er, men også når vi skal fejre stort som småt og fejre alt fra sport til at møde nogle i lufthavnen. Det er alle disse traditioner i baghovedet har Pernille Kofoed haft fokus på at skabe et flag lader os vise, normalisere og italesætte vores fulde følelsesspektrum, vise det frem og fejre det ved at hejse det op i flagstænger. 

Materialer: hørtekstil (plantefarvet), tråd.

 

Kor af Følelser (Video)

En korperformance opført på Hollufgård ved Odense den 14. maj 2022 af Koret Roots, sammen med Pernille Kofoed. En flaghejsnings performance, hvor kor fortolker og synger graferne fra ’Jeg har det fint!’. Det bliver dermed en menneskelig fortolkning af graferne og dermed menneskeliggjort igen, og samtidigt en reference til den danske sangtradition på godt og ondt. Koret blev instrueret i at det godt måtte være grimt, fordi det skulle være et udtryk for livet.

( 18 min)

 

Følelses Algoritme (lydinstallation)

En digital algoritme analyserer grafer skabt i værket ’Jeg har det fint!’ og transformere graferne til lyd og bliver dermed en meget analytisk fortolkning, hvor algoritmen bestemmer hvordan følelsesgrafen lyder, som en kommentar til at ’one size fits all’ de mange (digitale) systemer vi har i vores samfund og hvordan det til tider bliver fejlfortolket, skingert, larmen og ude af balance. 

Materialer: multichannel lydinstallation, skabt med digital algoritme, RaspberryPi

ARRANGEMENT:

24. november

Fernisering og artist talk: kl. 16.30-19.00

30.november

Åfco - Gender Feels kl.18.00-20.00

Workshop omkring køn og queerness, der flytter fokus fra "hvad køn er" til "hvordan køn føles". Eventet er på engelsk.

Deltagelse er enten online eller fysisk i studsgade 46

 

 

/ STØTTET AF /
Statens Kunstfond
@kunstfond #statenskunstfond | #kunstfonden | #danishartsfoundation
Aarhus Kommune
#Aarhuskommune #Kulturudviklingspuljen
Salling Fondene
@SallingRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46