www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

Pigerne på banen
13 Okt, 2006 -
13 Okt, 2006
Marianne Jørgensen
Workshop, samtale og gadefodbold

Klik på billedet og se flere billeder
Pigerne på banen! Et kunst- og dialogprojekt af Marianne Jørgensen i samarbejde med et åbent deltagerfelt.
Kunstprojektet Pigerne på banen er et 3 delt projekt, der tager afsæt i en gruppe unge muslimske piger, der ikke kan spille håndboldkampe pga. Dansk Håndbold Forbunds forbud mod at bruge tørklæder på banen. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra Dansk Boldspil Union, som ikke har noget imod at pigerne spiller med tørklæder, især ikke hvis det er muligt at designe et mere sportsvenligt tørklæde. Med stof fra Hummel sportswear og i samarbejde med interesserede designere, har vi taget fat på opgaven med at skabe et smart og anvendeligt sportstørklæde, som forhåbentlig vil blive tilladt, også når der spilles kampe.

Vores mål er at skabe opmærksomhed og diskussion omkring de unge muslimske piger, som gerne vil dyrke sport, men som ikke kan deltage 100% pga. det gældende tørklædeforbud. Vi mener, at det er vigtigt, at pigerne får mulighed for at deltage i sports- og foreningslivet på deres egne præmisser, og at det er et grundlag for en tvangfri og vellykket integration.
Det er vigtigt for projektet, at deltagerne i vores gruppe og de inviterede ikke fokuserer på politiske tilhørsforhold, men forholder sig til konkrete tiltag, der kan hjælpe pigerne til et aktivt sportsliv sammen med andre piger på deres egen alder.

FØRSTE RUNDE foregik under Festugen, hvor vi begyndte at udvikle et sportsvenligt tørklæde i forbindelse med Projektet Kønspetakler. Til samme ramme blev der også skrevet en række tekster, der forholder sig til tørklædedebatten.

ANDEN RUNDE: arbejdende syværksted og en rundbordssamtale. Kulturnatten fredag d.13. oktober 2006 i udstillingsstedet rum46, Studsgade 46, fra kl. 16 – 21.

Der vil være symaskiner og stof. Helene Jensen vil være der til at støtte syarbejdet. Hun vil sy hele torsdag og fredag, så vi har et udkast til sportstørklædet klar ind inden vi åbner dørene kl. 16.

Fra kl. 16-18 er der Rundbordssamtale over temaet: Hvordan kan vi støtte unge muslimske piger i at deltage aktivt i sportslivet?

I rundbordssamtalen deltager:

Asmaa Abdul-Hamid, som repræsenterer muslimske piger fra Vollsmose i Odense.

En fra Dansk Håndbold Forbund

En fra Dansk Boldspil Union/Vagn Nielsen

En fra Urban/Bydel i bevægelse,

Achmed el Ahmed fra Vejledningscenteret på Dorthesvej

Rabih Azad-Ahmed Formand For Multikulturel Forening

Gina Ewea, skribent på Images avisen

Rose Weisner, etnografistuderende

Sehra Kiris, mor til en muslimsk pigespiller

Imad Kaaouach fra Gellerup

Moderator:

Trine Rytter Andersen, skribent, projektkoordinator/med-kurator på projektet Minority Report

TREDJE RUNDE: Her arrangerer vi en street - fodboldkamp mellem 2 pigehold. Pigerne vil få mulighed for at spille med de nye sportstørklæder. Det er hermed også første gang sportstørklædet bliver brugt offentligt
Kampen bliver spillet den 24. november 2006 kl. 17–18 på grusbanen udenfor Officersbygningen i Århus. I samarbejde med Den Digitale Kunstfestival "På Grænsen" vil kampen blive filmet og transmitteret direkte på nettet og på storskærm.

Med venlige hilsner fra
Marianne Jørgensen
Onsholtgårdsvej nr 1
8260 Viby J
tlf 22482418
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

I samarbejde med

Barbara Katzin, Rose Marie Weisner, Trine Rytter Andersen, Sus Markquardt, Helene Jensen, Sanne Dudoret, Siska Katrine Jørgensen og Jane MadsenRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46