www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

Ekkograf
09 Apr, 2015 -
12 Apr, 2015
Sebastian Edin & Jens Settergren
Udstilling

Klik på billedet og se flere billeder
Udstillingen Ekkograf er en mekanisk og sanselig lydinstallation. Rum, tid og erindring kobles sammen i et apparat bestående af en spolebåndoptager og en metalmembran hvor der er påsat en kontaktmikrofon. Lyden i rummet aktiverer membranen og filtreres gennem denne, inden den opfanges af kontaktmikrofonen og optages på et båndloop af spolebåndoptageren.

Som objektiv dataindsamler er Ekkografen ganske inkompetent, da den lider af kronisk hukommelsestab. I en vedgående sedimenteringsproces selvudsletter Ekkografen al information den lagrer i sit system. Det lagrede materiale transformeres til gradvist svagere ekkoer af sig selv, der i sidste ende fortæller mere om optageren end om materialets oprindelige form og væsen. Ekkografen er et mekanisk sanseapparat der afdækker, forarbejder og afspiller auditiv information.

Om: Sebastian Edin og Jens Settergren har arbejdet sammen om en række installationer hvor et omdrejningspunkt har været samspillet mellem lyd og fysisk materiale. De arbejder som en del af dette med forskellige tilgange til optagelses- samt gengivelsesmetoder. Forholdet mellem kunst, teknologi, erindring og tid er et centralt aspekt i deres praksis.

Alle er velkommen til åbningen — kunstnerne vil selv være til stede under hele udstillingsperioden.


FERNISERING
Torsdag d. 9. april 2015 kl. 16-19
UDSTILLING Fredag d. 10. til søndag d. 12. april kl. 13-17RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46