www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

LEARNING SOCIALTIES
29 Okt, 2015 -
15 Nov, 2015
Sidsel Nelund (DK) / Oplæg, Louise Vind (DK) / Video-installation, Grete Aagaard & Lars Henningsen (DK) / Projekt, Anni Holm / Installation, Jesper Aabille / Projekt-installation
Udstilling og talk

Klik på billedet og se flere billeder
rum46 inviterer til fernisering og talk i forbindelse med det tværfaglige projekt LEARNING SOCIALTIES

Torsdag d. 29. oktober ⎮ 2015
Kl. 16:30 - 20:00

Program 

16:30 ⋀ Fernisering LEARNING SOCIALITIES
17:30 ⋀ Oplæg ved Sidsel Nelund ⋀ Former for uformel læring?
18:30 ⋀ Traktement

Åbning for udstilling
Torsdage & Fredage
14:00 - 17:00 frem til 15. november 2015


TALK 

Former for uformel læring?
Oplæg / Sidsel Nelund (DK)

98weeks Research Space i Beirut er et selv-organiseret kunstrum, der siden 2013 har haft feminisme som omdrejningspunkt. I denne periode har feminisme vundet indpas mere bredt blandt libanesiske aktivister og i disse dage går det civile samfund på gaden i demonstration mod det politiske systems håndtering af infrastrukturen i landet - nogle af dem med banneren: Patriarkatet dræber. Siden 2010 har Sidsel Nelund samarbejdet med 98weeks, hvor hun har arrangeret workshops, læsegrupper og et feministisk forum i Beirut. 

Denne præsentation udspringer af et ønske om at reflektere over de sidste to års forløb, især hvordan et kunstrum baseret på en serie uformelle og formelle læringsrum korresponderer eller ikke med bredere folkebevægelser. 

98weeks 

Bio 
Sidsel Nelund er institutleder på Institut for Forskning og Tværgående Studier på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Hun er ph.d. fra Københavns Universitet med speciale i forholdet mellem kunst og vidensproduktion.

//

Udstilling rum46

AEROBIQUE SANS-PAPIERS #1 Louise Vind (DK) / Video-installation


Aerobique Sans-Papiers #1 er en del af en række performative øvelser, der undersøger og iscenesætter det mellemrum, som afviste asylansøgere i Danmark befinder sig i. Aerobique Sans-Papiers #1 er opstået gennem et længere samarbejde mellem flygtninge og indvandrere fra Trampolinhuset i København og billedkunstner Louise Vind. 

Bio
Louise Vind Nielsen er lyd-, performance og billedkunstner, bosat i Hamborg.  

//

Recycling your Herbs: Model og handling for alternativ værdilogistik
Grete Aagaard & Lars Henningsen (DK) / Projekt


Projektet præsenterer en mulighed i en verden, hvor spørgsmål om forbrug og påvirkning af det globale miljø vækker måske handlingslammelse for mange mennesker. Det er projektets antagelse, at dyrkning af krydderiplanter på alle årstider og transport på kryds og tværs af landegrænser kræver et betragteligt energiforbrug.

Grete Aagaard & Lars Henningsen inviterer til indsamling, revitalisering og udveksling af tilsyneladende udtjente krydderplanter. Der er motionering på kondicykler, som producerer energi til projektets selvkonstruerede plantevækstlys

Bio
Lars Henningsen, cand.pæd., underviser og dokumentarist. Grete Aaagaard er billedkunstner. Begge er bosat i Aarhus.  

//

Sprogtæpper
Anni Holm / Installation 

I projektet Sprogtæpper, skaber Anni Holm dialog omkring identitet, tilhørsforhold og den kulturelle arv vi forbinder med de sprog vi taler. Under sit residency-ophold i Sigrids Stue september 2015, skabte Anni Holm i samarbejde med Gellerups beboere, en serie af flettede, farverige "sprogtæpper", som præsenteres i rum46.    

Bio
Anni Holm er billedkunstner, bosat i Chicago. 

//

Let's make Pizza! 
Jesper Aabille / Projekt-installation 

I de senere år har madkulturen optaget Jesper Aabilles kunstneriske praksis, hvor han bl.a. har skabt mobile køkkener, poetiske spejlæg på brænde og farverige smørrebrøds-illustrationer. I projektet Let's make Pizza!, har han bygget olietønder om til pizzaovne, der fungerer som sociale-happenings, hvor alle kan dukke op med deres foretrukne ingredienser og bage pizza sammen.      

Bio
Jesper Aabille er billedkunstner, bosat i København.   

//

Nye anthropocene affaldslandskaber 
Marie Markmann (DK) / Projekt  

Nye anthropocene affaldslandskaber er et projekt, der undersøger, hvad der sker, hvis affaldslandskaber der ofte er placeret som bagsiden af byen og ligger som hengemte områder, pludselig er placeret i nogle af vores mest prestigefyldte offentlige rum. 

Bio  
Marie Markmann er cand.hort.arch, billedkunstner og ph.d., bosat i Aarhus.

//

Øvrige deltager i LEARNING SOCIALITIES 
Just Seeds, Liliana Maresca High-School Project, Teoretiske Tirsdage, performanceRUM 


OM
LEARNING SOCIALITIES er et tværfagligt projekt, som undersøger kunstneriske og sociale strategier, forskellige former for økonomi, samt fælles produktioner og handlinger i det urbane rum. 

Projektet finder sted i byrummet og i rum46s lokaler i Studsgade. Dele af projektet udarbejdes desuden med Sigrids Stue, som er en platform for samtidskunst der holder til i bydelen Gellerup Aarhus Vest. 

Projektet er støttet af 
DIVA / Statens Kunstfond 
Aarhus Kommune Kulturudviklingspuljen 
Sigrids StueRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46