www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

Ecology of Production: En sommer workshop om kunsten i lokaløkonomi og fødevareproduktion
30 Jun, 2016 -
02 jul, 2016
Åsa Sonjasdotter (SE) (billedkunstner) og Marco Clausen (DE) (billedkunstner) tager afsæt i Neighborhood Academy Prinzessenstrasse, i Berlin.
Workshop

Klik på billedet og se flere billeder
Ecology of Production: En sommer workshop om kunsten i lokaløkonomi og fødevareproduktion

Dato: 30. Juni - 2. Juli

Deltagelse er GRATIS

Sted: Exchange Library
Studsgade 46
DK-8000 Aarhus C
(co. rum46)

The Ecology of Production Summer Workshop fokuserer på lokalt forankrede økonomier og fødevareproduktion. Det er organiseret af Trade Test Site etableret af billedkunstnere Bonnie Fortune og Lise Skou i 2014. Trade Test Site er et kunstnerisk projekt, der arbejder med udvikling og diskussion af økonomier, der eksisterer udenom, langs med eller ved siden af kapitalismen.

Denne workshop er en del af vores ”Ecology of Production” serie, der handler om at forskelliggøre, hvordan vi producerer og deler goder, serviceydelser, og i sidste ende vores levede realiteter. På denne workshop spørger vi os selv: Hvordan alternativ økonomisk praksis udføres i lokal fødevareproduktion? Hvordan kan vi bedre udnytte vores naturressourcer? Hvordan kan et møde omkring mad skabe fællesskaber af empati, der er nødvendige for at opbygge andre økonomiske realiteter?

Workshop program og workshopsholdere
Over 3 dage tilbyder en række kunstnere, aktivister og fødevarer-fokuserede-aktiviteter workshops, foredrag og madevents, der vil søge svar på ovennævnte spørgsmål.

Åsa Sonjasdotter (SE) (billedkunstner) og Marco Clausen (DE) (billedkunstner) tager afsæt i Neighborhood Academy Prinzessenstrasse, i Berlin. Neighborhood Academy er en urban have og en selvorganiseret åben platform for vidensdeling mellem landdistrikter og byrum, kulturel praksis, og aktivisme.

Neighborhood Academy trækker på processer, der bestemmer vores hverdag og sameksistensen mellem planter, mennesker og dyr. Neighborhood Academy skaber rum for spørgsmål som: Hvordan kan vi lære af hinanden på måder, der relaterer sig til verden, engagerer sig i verden og med verden? Kan dette ske gennem metoder, der ligner gartnerens tilgang til dyrkning og pleje af livsprocesser? Hvordan kan det arbejde vi gør i vores lokalsamfund, hjælpe os med at forstå relationer i større og mere komplekse sammenhænge? Hvordan kan vi samarbejde med initiativer i lokalsamfund, andre byer og landområder på en sådan måde, at det påvirker disse sammenhænge? Åsa Sonjasdotter vil desuden bidrage som facilitator af diskussionerne over de 3 dage.

Kate Rich (UK)(billedkunstner) fører os gennem hendes projekt Feral Trade: en handelsvirksomhed, et kunstprojekt og et vidtrækkende økonomisk eksperiment, der gør det muligt at handle med og bytte varer via sociale netværk og udenfor de etablerede kommercielle systemer.

Pieta Hyväninen (FI) (Ph.D. Tampere Universitet, Finland). Pieta Hyväninen er optaget af skæringspunktet mellem feminisme og økologi. I sin forskning beskæftiger hun sig med en nytænkning af økonomier i små lokalt forankrede fødevareproduktioner. I øjeblikket er hendes forskning fokuseret på en varietet af økonomiske realiteter, for at undersøge, hvilke økonomiske praksisser der implementeres i lokal fødevareproduktion.

Middagsarrangementer og madbegivenheder
At dele et måltid og at deles om madlavning faciliterer diskussionerne på denne workshop. Vi har inviteret kunstnere, der bruger mad og fødevarepolitik som afsæt for deres arbejde. De præsentere deres projekter som en del af de fælles måltider vi vil indtage under workshoppen.

Zeenath Hasan’s (SE) (billedkunsnter) projekt Tapori Tiffins er et økologisk veganerkøkken, der tilbyder lokalt producerede håndværksmæssige fødevarer baseret på teknikker om ”slow-cooking”. Hasan startede det selvfinansierede, kollaborative initiativ for at undersøge alternative modeller for bæredygtig produktion og distribution mad. Hun har tidligere arbejdet med Trade Test Site på Hidden Economies Seminar i København 2014 (www.hiddeneconomies.net).

Project Cafe (UK) (billedkunstnere) er en Glasgow baseret platform for kreativ og social udveksling. På caféen laver de deres mad fra bunden ud fra nøje udvalgte ingredienser. I sin grundsten er Projet Café en social virksomhed, hvilket betyder, at de sigter mod at tilbyde et fællesskab og en platform via det overskud caféen skaber.

Bog lancering:
Under workshoppen vil Trade Test Site lancere den første booklet i serien ”Your Money or Your Life – on feminist economics #1-4”. Disse 4 booklets indeholder tekster på dansk og engelsk af: Katherine Gibson, Kathrin Böhm, Kathi Weeks og Kate Rich.

Felttur:
Fredag eftermiddag besøger vi Andelsforeningen Friland i Feldballe på Djursland, stiftet i 2002. Friland er en øko-
landsby, hvor mennesker eksperimenterer med at indrette hverdagen anderledes med vægt på bæredygtig livsstil, gældfri-
hed og selvstændigt erhverv www.friland.org

[info:]
Organiseret af Trade Test Site / Bonnie Fortune og Lise Skou. Billedkunstner og medlemmer af CERN (Community Economies Research Network)

TRADE TEST SITE:
Trade Test Site er et kunstneriske initiativ bestående af et offentligt program, et mindre forlag, samt fysiske og konkrete bud på kollektive økonomiske realiteter, der udfordrer det bestående og etablerer et offentligt rum, hvor vores måder at  handle på og vores måder at omgås på udfordres. Se mere på: www.tradetestsite.com

Støttet af:
Nordisk Kulturfond og Statens KunstfondRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46