www.rum46.dk
TWOGATHER
22 maj, 2004 -
06 Jun, 2004
Iben Toft Nørgård og Hilarius Hofstede, Michael Mørkholt og Louis Jensen, Kevin Lytsen og Tommy, Sine Bang Nielsen og Astrid Gjesing,Jan Falk Borup og Else Ploug Isaksen, Kræsten Ankerstjerne Aavang og Uwe Max Jensen, Astrid Winsløw Hammer og Jan Sander
Udstilling og performance

Klik på billedet og se flere billeder
Pressemeddelelse - TWOGATHER. rum46 inviterer hermed til fernisering på udstillingen TWOGATHER ørdag d. 22 / 5 2004 kl. 16.00.
rum46 har inviteret 14 kunstnere til at lave fælles projekter to og to. De deltagende kunstnere har i udgangspunktet ikke kendskab til hinanden og de repræsenterer ligeledes forskellige kunstsyn, men i fællesskab har de skabt projekter, der på mangfoldig vis belyser temaet og titlen TWOGATHER. Intentionen med udstillingen er at skabe en bredere kontaktflade mellem forskellige kunstmiljøer i Århus via samarbejde og kommunikation.

rum46 har oprindeligt sit udspring i miljøet omkring Det Jyske Kunstakademi. Dette har dannet grundlag for at invitere studerende derfra som den ene part i hver gruppe. Vi har valgt at invitere 4. årgang, da de er repræsentative for en udvikling akademiet har gennemgået de seneste år, og alle har stor erfaring inden for et bredt udvalg af genrer og medier.

Den anden part i grupperne er fundet blandt mere etablerede kunstnere i Århus, som først og fremmest er valgt ud fra deres kunstneriske praksis og tværfaglige engagement. Vi har desuden lagt vægt på at kunstnerne repræsenterer forskellige miljøer i byen og at de på en konstruktiv måde kan supplere og inspirere hinanden. Hvert samarbejde handler således om at møde "den anden" og om det at indgå i en fælles proces - et fællesskab eller et samarbejde.

Nedenfor findes nærmere beskrivelser af kunstnernes projekter.

Udstillingen kan ses i rum46, Studsgade 46, 8000 Århus C.

D. 23 / 5 til d. 6 / 6 2004, torsdag - søndag kl. 13.00 - 17.00.

Fernisering d. 22 / 5 kl. 16.00

For nærmere information kontakt Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 25826669 (Sixten)

www.rum46.dk

rum46 er støttet af Århus Kommunes Kulturpuljer.

TWOGATHER projektbeskrivelser

Iben Toft Nørgård og Hilarius Hofstede
TWINNING
I deres værk forsøger Hilarius Hofstede og Iben Toft Nørgård at vise deres undersøgelser af hinandens person og kunstneriske virke. I form af tekst og billeder inddrages centrale emner som kunst, kultur, nationalitet og åbenhed gennem dialog.

Michael Mørkholt og Louis Jensen
Louis Jensens små historier er udgangspunktet for den omskrivning og genfortælling som de to arbejder på og som på udstillingen manifesterer sig i form af en kort animationsfilm. Der er tale om en hybrid af oplæsning, musik og billede.

Kevin Lytsen og Tommy
Dagsaktuelle avisoverskrifter taget ud af sammenhæng udvælges og sendes fra den ene kunstner til den anden, som så responderer derpå pr. mail. Dette gentager sig løbende før og igennem udstillingsperioden og offentligøres i rum46 og på www.rum46.dk.
En slags snak over avisen ved morgenkaffen, hvor interesser og holdninger ser dagens lys. Målet er at lære om hinanden ...og af hinanden. Kort sagt en udfordrende udveksling med ord og billeder der sætter fokus på forskellighedernes betydning for forståelsen af den andens udspil.
Klik her for at se netudgaven af Kevin Lytsen og Tommys TWOGATHER projekt

Sine Bang Nielsen og Astrid Gjesing
CECI N´EST PAS UNE OEUVRE D´ART - JO, DET ER SÅ!
Ud fra følgende områder: det kvindelige, den kunstneriske arbejdsproces, materiale, stedet, værket og publikum har de to kunstnere hver for sig forsøgt at indkredse deres identitet som kvindelige kunstnere. Disse undersøgelser afslørede markante forskelle. Med udgangspunkt i forskellene og med fælles vilje til at anvende dette konstruktivt, har de udarbejdet et fælles værk. Dette består af to gange 9 ord og billeder udvalgt af hver kunstner med henblik på at beskrive deres praksis bedst mulig i forhold til den anden. Disse ord og billeder kan som et åbent pusle/ord/billedlotteri lægges af publikum.

Jan Falk Borup og Else Ploug Isaksen
Torsdag den 3. juni 2004. Kl.19.30. Debat- og fortælleraften: "Alternative udstillings-arrangementer i Århus"
Jan og Else vil invitere og sammensætte kunstnere fra Århus, som på utraditionel vis har taget initiativ til at udstille og synliggøre kunstneriske projekter i byen eller andre steder.
På debataftenen introduceres allerede udførte, undervejs eller kommende projekter. Der vil blive fortalt om udviklingen fra ide til udførelse. Det vil i fremlæggelserne fremgå hvilken nødvendig energi og sympati mellem mennesker, der skal til for at få disse arrangementer op at stå.
Projekter:
Investing Art, Bruns Galleri, May 1st 2004, Moesgaard, Atillery, Sweet Treat, Human Sites, Kulturbereau, Maritim Kontekst, Kronborg, Broderiaktion på Strøget.
Klik her for at læse om deltagerne i Jan Falk Borup og Else Ploug Isaksens TWOGATHER projekt

Kræsten Ankerstjerne Aavang og Uwe Max Jensen
AROS ENSEMBLE COVER BAND
Kræsten og Uwe har til deres værk inviteret tyve musikere til at fremføre kompositioner som var bestilt til åbningen af Aros, Århus Kunstmuseum. Ved åbningen blev kompositionerne fremført af "Aros Ensemble" ledet af Shaul Saks.
Gå endelig ikke glip af denne enestående mulighed for at høre/genhøre musik fra åbningen af Aros i friske versioner i selskab med "Aros ensemble cover band" (Alle spiller samme instrument, valgt af kunstnerne.)

Astrid Winsløw Hammer og Jan Sander
Astrid Winsløw Hammer og Jan Sander vil via daglig mailkorrespondance forsøge at udvikle en model for kunstnerisk (sam)arbejde med et fornuftigt forhold mellem inspiration og restriktion. Eksperimentet forløber over 7 dage og udstilles herefter i rum46.RELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46