www.rum46.dk
ASSINGA // Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021
28 Okt, 2021 -
21 Nov, 2021
Jeannette Ehlers og Jessie Kleemann.
udstilling

Klik på billedet og se flere billeder
ASSINGA // Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 

ATLANTIKUMI er titlen på Nuuk Kunstmuseums særudstilling under Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021. To kunstværker fra udstillingen kan ses simultant på Nuuk Kunstmuseum og i rum46 i forbindelse med Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 - videoværker af henholdsvis Jeannette Ehlers og Jessie Kleemann. De bevæger sig hver med deres kunst på tværs af Atlanterhavet - og af og til stiller de sig midt i og lader bølgerne skylle ind over sig. 

 

Atlanterhavet har historisk forbundet og adskilt. Det er og har været et område med utallige koloniale ruter, hvor menneskeskæbner og magtforhold har udspillet sig. Atlanterhavet er både et konkret sted men samtidig et ikke-sted. Et ikke-sted som bliver en længsel, en forbindelse eller en rejserute. Atlanterhavet er også et sted, man kan udforske og opholde sig, der hvor historier og stemmer fra forskellige kontinenter og lande mødes.

 

Begge kunstnere arbejder med deres egne kroppe og historier, som er blevet til i og omkring Atlanterhavet. Kunstnernes værker forbinder og udforsker stemmer, fortællinger og kulturer på tværs af Atlanten.


I forbindelse med udstillingen i rum46, vil vi også livestreame en række events fra Nuuk Nordisk Kulturfestival, som det derfor vil være muligt at opleve i fællesskab i rum46. Det er fjerde gang at Nuuk Nordisk Kulturfestival finder sted i Nuuk, denne gang i slut oktober, og temaet er i år Journey.

Åbningstider:
Udstillingsperiode: 28. oktober - 21. november 2021
Onsdag -fredag 13-17
Udvalgte weekends 13-16

 


Arrangementer

  • Fernisering d. 28. oktober kl. 16.30

  • livestream af Nuuk Nordisk Kulturfestival  28. - 31. okt (program kommer senere)

  • Symposium i Det Grønlandske Hus Aarhus d. 13. november kl. 11-15:30


Bibliotek med bøger om grønlandsk kunst

I rum46 har vi samlet bøger om grønlandsk kunst.Her kan du bl.a. læse om Pia Arke, Jessie Kleemann, Anne-Birthe Hove og i det grønlandske kunst- og kulturtidsskrift Neriusaaq

Bøgerne er blevet doneret af de grønlandske huse i Aalborg og København samt af private samlere.

 

ASSINGA / er et samarbejde mellem udstillingsstedet rum46, Nuuk Kunstmuseum og Århus Feminist Collective. Sammen ønsker vi at skabe en fælles udstillings-, diskussions- og publikationsplatform digitalt og fysisk i rum46.

 Det grønlandske ord assinga har flere betydninger: dens gengivelse, dens billede eller dens lige. Navnet afspejler, at rum46 vil fungere som et satellitudstillingssted for Nuuk Kunstmuseum
 Sammen med ÅFCo ønsker vi at fremme kontaktfladen mellem nyere grønlandsk kunst og et dansk publikum, udvide faglige netværk og sætte fokus på relateret forskning med publikationer, læsninger, arrangementer og workshops, der genererer ny kunstnerisk og teoretisk viden i et ofte forbigået felt: kunst fra og om Grønland.
  / STØTTET AF /
Statens Kunstfond
@kunstfond #statenskunstfond | #kunstfonden | #danishartsfoundation
Augustinusfonden
#augustinusfonden
Aarhus Kommune
#Aarhuskommune #KulturudviklingspuljenRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46